04.01.2015

rigatoni w pieczarkach


 Prosto i smacznie .





porcja dla dwóch osób

200 gram makaronu rigatoni - albo innego jaki lubicie
8-10 pieczarek
100 gram boczku - może być wędzony
100 ml tłustej śmietany
1 chili
1 cebula
1 łyżka oliwy - opcjonalnie
sol i pieprz do smaku

Makaron ugotować al dente . Boczek pokroić w drobną kostkę i smażyć do zrumienienia -można dodać oliwę jeżeli okaże się że boczek ma za mało tłuszczu i się przypala , dodać drobno posiekaną cebulę oraz pokrojone pieczarki -według uznania - w tym wypadku drobno pokrojone . Chwile smażymy do zrumienienia cebuli i pieczarek na koniec dodajemy śmietanę ,chili i doprawiamy do smaku . Łączymy z makaronem i chwilę podgrzewamy . 






Smacznego :)





zBLOGowani.pl