29.06.2012

SOCZYSTY SCHAB PO PARYSKU


jest bardzo dużo przepisów na schab po parysku ... mój jest bardzo łatwy i pyszny ... schab jest soczysty i bardzo pyszny , inny niż tradycyjny schabowy w panierce ...

  • 100 gram schabu
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oleju do smażenia






Schab rozbijamy , przyprawiamy solą oraz pieprzem , panierujemy w mące a nastepnie w rozmąconym jajku , smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor na średnim ogniu , jak zostało nam jajko można dolać do smażącego się kotleta ... podajemy z czym mamy ochotę :)

Smacznego:)


29 komentarzy:

  1. po parysku to znaczy w panierce, ale bez bułki, no fajnie ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. co niektorzy robia po parysku z proskziem do piecznia ale dla mnie to zbedne :) pozdrawiam

      Usuń
  2. fajny jeszcze tak nie robiłam; muszę spróbować

    OdpowiedzUsuń
  3. Hmm, ciekawe, ja tylko w jajku i bułce robiłam, trzeba będzie wypróbować;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam :) zwykly schaboszczak nie wychodzi taki soczysty:)
      pozdrawiam

      Usuń
  4. Pychotka . Ja robię zamiast mąki jak u Ciebie, w bułce na ostro , a potem a jajku. Też smaczny , pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. musze sprobowac:)
      rowniez pozdrawiam

      Usuń
    2. Do bułki dodaję prawdziwy , czarny pieprz mielony i mieloną paprykę chili. I w tym obtaczam kotlety .Mnie bardzo smakuje :)

      Usuń
  5. bardzo prosty i fajny przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  6. mniam!!!! moja babunia mi takie robiła, mówiliśmy na nie eskalopki;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Muszę donieść mamie o tym przepisie :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. oj dawno nei robilam.. czas wrocic do tych smakow.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja wlasnie tez dawno nie jadlam i sie przypomnialo :) i byl :)
      pozdrawiam

      Usuń
  9. taki schabowy w w panierce ciastowej jest lepszy smakowo i bardziej soczysty....często robie podobnie...pozdrawiam..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wlasnie ja za miesem w ciescie nie przepadam ... ale wiem ze bardziej soczyste
      pozdrawiam

      Usuń
  10. Faktycznie, mięso dzięki takiej panierce jest zdecydowanie lepsze i bardziej soczyste. Uwielbiam takie obiady! Pozdrawiam :)))

    OdpowiedzUsuń
  11. uwielbiam mięsa w takiej panierce :-) Czesto tak robie piersi z kurczaka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. piersi z kurczaka uwielbiam w ciescie i platkach kukurydzianych :) moze niedlugo na blogu sie znajdzie :)
      pozdrawiam

      Usuń
  12. Brzmi ciekawie ;) Muszę kiedyś zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  13. czy naprawdę nikt nie wie jaki to jest kotlet po parysku? podajecie jakieś goowniane przepisy ale prawdziwego nkit nie podał.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo prosze o twoj przepis :) ja znam taki :) pochwal sie:)

      Usuń

skrobnij do mnie :)