01.07.2012

LINGUINE BOLOGNESE


500 gram makaronu LINGUINE 

  • 3 puszki pomidorów pokrojonych ( jedna puszka po 400 gram)
  • 400 gram mięsa mielonego wołowego
  • 2 średniej wielkości marchewki
  • 2 cebule białe
  • 2  łyżki oliwy z oliwek extra vergine Monini
  • 50 gram startego sera cheddar
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 główka czosnku 
  • 1 szklanka wody do sosu
  • garść kiełków bazylii





na olivie smażymy pokrojona w kostkę cebulę nastepnie mięso ... podlewamy szklanka wody i dodajemy pokrojoną w drobną kostkę marchew , dusimy aż woda wyparuje ... dodajemy pomidory oraz przyprawy dusimy jakieś 10 minut ... podajemy z makaronem  posypane ulubionym  serem i kiełkami

Smacznego:)