12.01.2015

kanapka z jagnięcym stekiem




Jagnięcina z groszkiem .

przepis na jedną porcję

100 gram udźca jagnięcego bez kości
100 gram ugotowanego groszku zielonego
4 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
papryka mielona
kolendra mielona
cynamon mielony
sól 
pieprz
kromka grillowanego chleba pszennego

DODATKOWO

mix sałat
vinegrette  musztardowo-miodowy do sałaty









Jagnięcinę marynujemy w oliwie ,papryce , kolendrze , cynamonie , soli i pieprzu kilka godzin . Groszek zgniatamy widelcem , dodajemy czosnek ,sól ,pieprz i łyżkę oliwy nastepnie mieszamy by połączyć składniki . Stek jagnięcy grillujemy na rozgrzanym grillu około 2-3 minut z każdej strony - zależnie od stopnia wysmażenia jaki chcecie osiągnąć . Na ciepła grillowana kromkę chleba smarujemy pastą z groszku następnie układamy pokrojony w cienkie plastry stek . Podajemy z mixem sałat polanymi ulubionym sosem .








Smacznego:)