13.12.2014

wegetariańskie gołąbki w jarmużu



zdecydowanie.
jarmuż.


porcja dla trzech - czterech osób


GOŁĄBKI

kilka liści zaparzonych liści jarmuża
szklanka ugotowanego ryżu
pół szklanki ugotowanej małej czerwonej fasoli
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku 
sól , pieprz do smaku

Ryż , fasolę , koncentrat pomidorowy , czosnek oraz przyprawy łączymy razem i zawijamy w liście jarmużu. Gotujemy na parze około 20 minut. Podajemy z sosem pomidorowym z gruboziarnistym pieprzem.




SOS

szklanka pomidorów z puszki - przetartych
2 łyżki masła
pieprz grubo ziarnisty
sól i cukier do smaku

Pomidory dusimy na maśle około 10 - 20  minut do wyparowania wody i gdy sos odrobinę zgęstnieje , po upływie tego czasu doprawiamy do smaku . Dekorujemy talerz sosem i gruboziarnistym pieprzem i układamy gołąbki .

Smacznego :)