08.11.2014

Zdrowa kanapka z marchewką




Chrupiąca marchew.
Moja popisowa  faworytka.



KANAPKA:

3 kulki mięsne (pulpety) - przepis tutaj KLIK  obtoczone w jajku i płatkach owsianych uprzednio przed pieczeniem
kilka liści  miękkiej najlepiej młodej kapusty lub ulubionej sałaty
chrupiąca marchewka 
1 ciabatta - tutaj z dynią

Ciabattę grillujemy albo podpiekamy w piekarniku na nią kładziemy kapustę następnie  upieczone , ciepłe przekrojone na pół pulpety oraz  chrupiącą marchewkę , polewamy pozostałym sosem z sałatki.



CHRUPIĄCA MARCHEWKA:

2 obrane marchewki
1 chili czerwone
kilka gałązek posiekanej  natki pietruszki
skórka z cytryny pokrojona w cieniutkie paseczki
sól i cukier do smaku
2 łyżki oliwy

Marchew kroimy wzdłuż w cienkie paseczki nożem albo obieraczką do warzyw , dodajemy drobno posiekane chili oraz natkę pietruszki dodając również oliwę i przyprawy . Wszystko razem mieszamy i układamy na kanapce.



Smacznego :)