13.11.2014

Kanapka z pulpetem





Lubie kanapki.
Takie kanapki .


1 ciabatta
6 małych pulpetów
1 mała cebula
kilka liści kapusty lub sałaty 
kolorowe papryki
ogórek
oliwki  czarne
1 łyżeczka obranego ziarna słonecznika
1 łyżeczka siemienia lnianego
jogurt naturalny doprawiony solą i wyciśniętym czosnkiem
1 drobno pokrojone zielone chili







PULPETY

150 gram mięsa mielonego wołowego
1/2 starta mała cebula
1/4 namoczonej , wyciśniętej i zmielonej bułki
1 jajko
sól , pieprz do smaku

Z wymienionych składników wyrabiamy jednolitą masę na pulpety . Formujemy małe kulki i smażymy z każdej strony na zloty kolor około 5-8 minut z każdej strony.





Ciabattę grillujemy albo zapiekamy w piekarniku , kroimy na pół i wydrążamy w środku by zrobić miejsce na gorące pulpety i pokrojone  warzywa , którymi faszerujemy bułkę dodając sos . Podajemy.


Smacznego :) 

1 komentarz:

  1. Bardzo fajny pomysł podania pulpecików mięsnych :) podoba mi się taka forma śniadania :) sos rewelacja - lekki i aromatyczny

    OdpowiedzUsuń

skrobnij do mnie :)