29.08.2013

MEATBALLS i makaron TAGLIATELLE










Makaron to coś co mogłabym jeść prawie codziennie. Uwielbiam z pomidorami przede wszystkim. 

Zapewne rozumiecie moją miłość <3







przepis na 4-6 osób

NA PULPECIKI

500 gram mięsa wołowego mielonego
1 jajko
6 ząbków czosnku
oregano
sól
pieprz
oliva do obsmażenia 

Z mięsa , jajka , czosnku oraz przypraw wyrabiamy chwile mięso na pulpety. Formujemy małe kuleczki i obsmażamy na rozgrzanej olivie do zbrązowienia.

NA SOS

2 puszki pomidorów pokrojonych  we własnym sosie - zblendować 1i1/2 puszki
2 cebule - pokrojone drobniutko 
1 główka czosnku - wyciśnięta
1 chilli - drobno posiekana
bazylia
oregano
sól
pieprz
cukier
oliva

Cebule podsmażyć na olivie , pod koniec dodać czosnek i poddusić go około 1 minuty , nastepnie dodać pomidory z puszki ,pulpety oraz  przyprawy i dusić około 40minut na małym ogniu .

Podawać z makaronem w tym wypadku tagliatelle.