07.09.2012

PIETRUSZKOWY ŁOSOŚ




Pyszny , dietetyczny , soczysty , prosty , szybki , wyśmienity ...

...Łosoś ;]

na 1 porcję :

  • 100 gram łososia
  • pieprz ziołowy , sól do smaku
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

Łososia kładziemy na papier do pieczenia skórą do dołu , przyprawiamy oraz posypujemy pietruszką .
Pieczemy w nagrzanym piekarniku ( najlepiej termoobieg + grill) 180 stopni około 20 minut .
Nie smarujemy papieru tłuszczem ponieważ skóra do niego przylegnie i można zdjąć rybkę już bez skóry :)


Smacznego:)









28 komentarzy:

  1. Łosoś i natka? Ciekawe połączenie, na pewno wypróbuję, zwłaszcza, że wygląda bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Łososia w pietruszce jeszcze nie robiłam, za to robiłam wiele innych rybek tyle że zapiekałam je w masełku - pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  3. musiał rozpływać się w ustach ;) lubię pietruszkę, więc przepis na plus zdecydowanie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. rowniez uwielbiam pietruszke - do wszystkiego zdecydowanie:)
      pozdrawiam

      Usuń
  4. Ależ smaczniutka ta rybka, jeszcze takiej nie konsumowałam :)
    pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. uwielbiam łososia :) w zasadzie kazda rybke i owce morza mniamusiam:)
      rowniez serdecznie pozdrawiam :))

      Usuń
  5. hmm...Mimo iż nie przepadam za rybami(preferuje tylko pstrąga rzecznego)to na TAKIEGO łososia bym się wprosiła!

    OdpowiedzUsuń
  6. No Kochana, nie dość, że jestem na bezsłodyczowej diecie to jeszcze powoli przekonuję się do ryb, głównie do łososia. Ty mnie przekonujesz jeszcze bardziej :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja kocham rybki:)))
      zapraszam na mojego łososia:)

      Usuń
  7. dokładnie - genialny! kocham łososia, a na widok twojego cała się zaśliniłam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :))) nie oslin klawiatury - bo nie bedzie dzialac :D

      Usuń
  8. uwielbiam łososia! a jeszcze w takim połączeniu, musi smakować w wybornie!

    OdpowiedzUsuń
  9. szalenie podoba mi się ten przepis.

    OdpowiedzUsuń
  10. Ja bym na tego gotowego, ciepłego łososia położyła taką rozetkę masła pietruszkowego :) Uwielbiam łososia, rzadko go jadam, ale taki z pietruszką właśnie znalazł się na mojej liście do wypróbowania :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o tak pomysl z masłem idealny:)))
      ja też żadko jadam łososia ale zdecydowanie moja ulubiona rybka :)
      pozdrawiam

      Usuń
  11. Twój łosoś wyglada wspaniale! Popatrz, połączenie dwóch składników, w tym tak prostej, tak banalnej natki, a smak zyskuje na oryginalności! Brawo! ;) Chyba w piatek wypróbuję takie zestawienie!;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ale smakowicie wygląda, aż polecę do sklepu po ładną sztukę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam:) czekam na relacje z twojego łososia :)

      Usuń
  13. ale go pięknie opisałaś tymi kilkoma słowami :)

    OdpowiedzUsuń

skrobnij do mnie :)