09.07.2012

HERBATNIKOWE KOTLETY


Po prostu pycha !!




  • 200 gram schabu bez kości
  • 30 gram herbatników pokruszonych
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa mielona
  • curry
  • olej do smażenia











"Rozbity" schab na kotlety obtaczamy w rozmąconym jajku i panierujemy w herbatnikach pomieszanych z przyprawami ... smażymy na średnim ogniu na złoty kolor.

Smacznego:)






10 komentarzy:

  1. jaka pycha! wyglądają jak kurczaki z KFC:) taka gruba panierka:)

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam mniam mniam;)
    nie omieszkam wypróbować;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dzir robilam w tej samej panierce poersi z kurczaka ... tez pyszne .. moze i nawet bardziej :)
      pozdrawiam

      Usuń
  3. herbatniki? serio? :D szok, przy najbliższej okazji herbatniki idą w ruch razem ze schabowymi! :)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak herbatniki ... a przepis wyszedl z potrzeby 'serca" eheh - brak bulki tarej wyszedl na dobre:)

      Usuń
  4. nigdy nie wpadłabym na to, że można zrobić panierkę z herbatników:) super:D

    OdpowiedzUsuń
  5. hm, jeszcze nigdy nie panierowalam mięsa herbatnikami. bardzo ciekawe... używalam juz sezamu, płatków kukurydzianych i innych wynalazków...ale herbatniki są bardzo interesujące.

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jan tez robilam to pierwszy raz:) i szczerze polecam
      pozdrawiam i juz zagladam do ciebie;)

      Usuń

skrobnij do mnie :)