24.02.2015

zupa warzywna





Eksplozja barw.

przepis na trzy - cztery porcje












1 litr wywaru warzywno-drobiowego
200 gram kapusty czerwonej
4 małe sztuki kapusty chińskiej pak choi
12 małych marchewek
4 mini kolby kukurydzy  
kilka sztuk słodkiego groszku
kilka rzodkiewek
kilka szalotek
ogórek świeży
sól , pieprz biały , miód i pietruszka suszona do smaku













Kapustę czerwoną kroimy w grubą kostkę i gotujemy około 10 minut w wywarze warzywn0-drobiowym . Odcedzamy kapustę i bulion doprawiamy miodem ,  solą i pieprzem. Kapustę chińska razem z groszkiem i obrana szalotką  gotujemy na parze jedna minutę , obrana marchewkę i  kukurydzę gotujemy również na parze 3 minuty . Warzywami dekorujemy talerz i wlewamy gorący wywar warzywny posypując suszoną natką pietruszki.














Smacznego :)