30.12.2014

zupa rybna









przepis na cztery porcje 


200 gram surowego łososia
100 gram surowego tuńczyka
200 gram surowego mintaja
300 gram głów i płetw ryb na wywar rybny
szklanka startych wiórków kokosowych
1/2 szklanki śmietany tłustej
włoszczyzna na wywar warzywny
150 ml wywaru rybnego
pęczek koperku
250 ml pomidorów w cząstkach z puszki
kilka ząbków czosnku
pół cytryny
sól ,cukier ,pieprz cayenne ,czosnek ,  świeże chili do smaku
200 gram makaronu jajecznego




Z włoszczyzny gotujemy wywar warzywny .Z głów i płetw ryb gotujemy wywar rybny w osobnym garnku . Łączymy razem wywary odcedzając wcześniej warzywa i ryby,dolewamy dodatkowo wywar rybno-krewetkowy (zakupiony) dodajemy wiórki kokosowe , pomidory i gotujemy około 10 minut następnie dodajemy pokrojoną w kostkę rybę wraz ze śmietaną doprawiając do smaku.Podawać z ugotowanym osobno makaronem.







Smacznego :)
zBLOGowani.pl