09.10.2014

Sałatka jarzynowa



Niezawodna.
Pyszna.




5 ziemniaków
5 marchewek
3 korzenie pietruszki
kawałek selera
kawałek pora
4 jajka
puszka kukurydzy
1 szklanka ugotowanego groszku zielonego
4 jabłka
8 ogórków konserwowych
garść natki pietruszki
400-600 ml majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól , pieprz do smaku





Warzywa korzeniowe  gotujemy w łupinach do miękkości - studzimy , obieramy i kroimy w drobną kostkę .
Jajka gotujemy na twardo - studzimy , obieramy i  kroimy w drobną kostkę .
Ogórki , jabłka oraz por również kroimy .
Wszystkie składniki mieszamy razem dodając majonez , musztardę , natkę pietruszki posiekaną drobno  oraz przyprawy .
Odstawiamy sałatkę  na 2 godziny do lodówki by się smaki "przegryzły" :)




Smacznego:)