07.05.2012

RACUCHY Z MALINAMI I JABŁKIEM


  • 2 szklanki ciepłego mleka
  • 4 łyżeczki drożdży w proszku
  • 8 łyżeczek cukru
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • mąki ile zabierze na gęstość śmietany
  • 4 kwasne jabłka
  • 1 szklanka malin





mleko zagrzać do temperatury 36 stopni ... dodać wszytskie składniki oprócz białek , które ubijamy na sztywną pianę  i wymieszać dokładnie .. na koniec dodac ubita pianę i owoce :)






7 komentarzy:

  1. Cudownie puszyste! Idealne na śniadanie;)

    OdpowiedzUsuń
  2. przepyszne :) polecam :) tyle ich anrobilam ze moge zaprosic .. jeszcze zostaly :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pięknie wyglądają, a jakie puszyste! mniaaam! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. maliny sa swietna alternatywa .. maja kwasny posmak ktory wyrównuje slodycz cukru pudru .. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wspaniałe, chętnie bym się poczęstowała.

    OdpowiedzUsuń

skrobnij do mnie :)