18.05.2012

MŁODA ... KAPUSTA





  • 2 głowy młodej kapusty
  • 4 marchewki
  • 4 cebule
  • 4 grube plastry boczku surowego
  • duża graść posiekanego kopru
  • duża graść posiekanego szczypiorku
  • 3 kostki rosołowe warzywne
  • 1 1/2 litra wody
  • 2 łyżki koncentratu
  • sól pieprz
  • maggie
  • 1 łyżka oleju  do smażenia cebuli


A więc .... patrzą na mnie one .. takie duże i zielone





pokroiłam je drobniutko ...



wodę zagotowałam i kapustę wrzuciłam...
marchewkę obrałam , umyłam i starłam na tarce o grubych oczkach



dorzuciłam do gotujacej się kapusty ... przygotowałam boczuś .. hmm pokroiłam w paski i smażyłam na suchej patelni





cebulę pokroiłam w kostkę o wymiarach - jakie wyszły ;) usmażyłam na złoty kolor na łyżce oleju ...



cebule dodałam do kapusty .. przygotowałam koper i szczypior i również dodałam do kapusty oraz przyprawy i koncentrat ...pogotowałam 3 minuty ... podajemy z młodymi ziemniaczkami albo z pieczywem.



Smacznego :)