28.04.2012

GROCHÓWKA PEPPERONI



  • pół szklanki grochu łuskanego
  • 10 plasterków pepperoni
  • 4 plastry boczku
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • kawałek selera
  • 4 średnie ziemniaki
  • 1 i 1/2 litra wody
  • 2 cebule
  • pół główki czosnku
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa maggi



do gotującej sie wody wrzucamy pokrojone marchewki , pietruszki i seler gotujemy jakieś 5 minut i dodajemy groch ...
gdy groch będzie Al dente wrzucamy pokrojone ziemniaki oraz usmażoną pepperoni i boczek na suchej patelni pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy ją na złoty kolor , przyprawimy do smaku czosnkiem i przyprawami gotujemy do miękkości .. i SMACZNEGO :)