18.01.2016

karp z pietruszką




poświąteczny.
nie/okazjonalny.










przepis na dwie porcje.

300 gram dzwonków z karpia 
3 korzenie pietruszki
fasolka szparagowa
listki boćwiny
2 łyżki miodu
czerwony i zielony młotkowany pieprz
kiełki sałaty
oliwa chili
oliwa 
1 łyżka gęstej tłustej śmietany
sól















Pietruszkę skrapiamy oliwą i  pieczemy w piekarniku w temp.170 stopni do miękkości ( zdejmujemy wysuszoną skórę) a następnie blendujmy razem z miodem , solą oraz śmietaną. 
Karpia smarujemy oliwą , przyprawiamy solą oraz zielonym pieprzem i grillujemy około 8-12 minut z każdej strony. Podajemy z gorącym puree z pietruszki , ugotowaną fasolą szparagową i zieleniną  skrapiać oliwą z chili oraz posypując czerwonym pieprzem.











Smacznego:)