13.12.2014
wegetariańskie gołąbki w jarmużu
zdecydowanie.
jarmuż.
porcja dla trzech - czterech osób
GOŁĄBKI
kilka liści zaparzonych liści jarmuża
szklanka ugotowanego ryżu
pół szklanki ugotowanej małej czerwonej fasoli
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku
sól , pieprz do smaku
Ryż , fasolę , koncentrat pomidorowy , czosnek oraz przyprawy łączymy razem i zawijamy w liście jarmużu. Gotujemy na parze około 20 minut. Podajemy z sosem pomidorowym z gruboziarnistym pieprzem.
SOS
szklanka pomidorów z puszki - przetartych
2 łyżki masła
pieprz grubo ziarnisty
sól i cukier do smaku
Pomidory dusimy na maśle około 10 - 20 minut do wyparowania wody i gdy sos odrobinę zgęstnieje , po upływie tego czasu doprawiamy do smaku . Dekorujemy talerz sosem i gruboziarnistym pieprzem i układamy gołąbki .
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
skrobnij do mnie :)