Jesienny powiew wiosny.
przepis na dwie porcje
POLĘDWICA
400 gram polędwicy wieprzowej
spora garść rukoli
musztarda ostra pełnoziarnista
cebula
sól
oliwa
Polędwice rozkrawamy na prostokąt , smarujemy musztardą i przykrywamy rukolą , przyprawiamy solą i zwijamy w roladę , związujemy sznurkiem i obsmażamy z każdej strony po 2 minuty na oliwie. razem z cebulą przekrojoną na pół . Polędwicę wkładamy do piekarnika na 12 minut , po upieczeniu wyciągamy i czekamy około 5 minut by odpoczęła. Dzielimy na porcję i podajemy .
MUS PIECZARKOWY
200 gram pieczarek
cebula
masło do smażenia
2 łyżki śmietany kremówki
sól i pieprz do smaku
Pieczarki kroimy drobno i smażymy z cebulą na złoty kolor , blendujemy dodając śmietanę i przyprawy .
ZIEMNIAKI
2 średnie ziemniaki
oliwa
rozmaryn
czosnek
Ziemniaki gotujmy al dente , następnie smarujemy oliwą , układamy obok i na nich czosnek oraz rozmaryn i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 10 minut do uzyskania spieczonej skórki . Dzielimy na porcje i podajemy z resztą składników.
DODATKOWO
młoda mini cukinia
pieczarki w całości - pieczone razem z polędwicą
szpinak
boćwina
por - zaparzony kilka sekund by można było go związać
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
skrobnij do mnie :)