przepis na dwie porcje
CHŁODNIK Z OGÓRKA
1 duży ogórek szklarniowy
1 awokado
pół szklanki jogurtu naturalnego
3 łyżki posiekanego koperku
pół cytryny
2 łyżki miodu
sól i pieprz do smaku
Ogórek przekrawamy na pół i usuwamy środek z pestkami , kroimy na mniejsze kawałki , następnie dodajemy pokrojone awokado , jogurt , przyprawy , koper oraz sok z wyciśniętej cytryny i blendujemy na jednolitą masę . Chłodzimy w lodówce około godziny.
PIANA Z JARMUŻU
5 średnich liści jarmużu bez łodygi
2 łyżki jogurtu naturalnego
Jarmuż blenujemy (przed samym podaniem) razem z jogurtem do uzyskania jednolitej masy oraz efektu "spienienia" , dekorujemy potrawę.
DODATKOWO
krążki z sera mozzarella
plastry z ogórka świeżego
1 kromka chleba typu WASA z pestkami dyni - pokruszony
3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
listki i korzeń młodej pietruszki
1 łyżeczka siemienia lnianego
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
skrobnij do mnie :)