6.03.2015
wątróbka drobiowa w selerowym musie
Skalna inspiracja .
przepis na dwie porcje
400 gram wątróbki drobiowej
400 gram selera
4 łyżki śmietany kremówki
3 sztuki mini kukurydze
2 mini marchewki
kilka wydrylowanych wiśni z kompotu / puszki
garść kiełek sałaty
pieprz gruboziarnisty, gałka muszkatołowa, sól i pieprz biały do smaku
oliwa do smażenia
chipsy z wiśni
por
MUS Z SELERA
Seler obieramy i kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości następnie blendujemy dodając śmietanę kremówkę i tutaj ilość w zależności jaką konsystencje musu chcemy otrzymać , doprawiamy solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową . Podawać na ciepło z wątróbką.
WĄTRÓBKA
Wątróbkę czyścimy i smażymy na rozgrzanej oliwie 7-10 minut w zależności od wielkości powinna zostać soczysta w środku następnie posypujemy ją solą i pieprzem gruboziarnistym. Podawać na ciepło z innymi składnikami.
DODATKOWO
Marchewkę i kukurydzę kroimy wzdłuż na pół , smażymy na oliwie około 1-2 minut , podajemy razem z wątróbką i musem z selera.
Talerz dekorujemy wiśniami , chipsami z wiśni , kiełkami oraz porem.
Smacznego :)
Autor:
Unknown
o
12:30
Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w XUdostępnij w usłudze FacebookUdostępnij w serwisie Pinterest
Etykiety:
carrots,
celery,
celery mousse,
cherries,
cherry chips,
chips z wiśni chicken liver,
kiełki,
kukurydza mini,
leek,
lettuce sprouts,
marchewka,
mini corn,
mus z selera,
por,
seler,
wątróbka drobiowa,
wiśnie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
skrobnij do mnie :)