Idealne połączenie.
przepis na cztery porcje
400 gram okonia morskiego
4 przegrzebki
200 gram ugotowanego zielonego groszku
8 sztuk herbatników maślanych
6 łyżek majonezu
garść posiekanego koperku
1 łyżka posiekanej mięty
mąka do obtoczenia ryby
oliwa do usmażenia ryby
2 łyżki klarowanego masła
DODATKOWO
kolorowe marchewki
rzodkiewki
kiełki sałaty
Groszek zielony blendujemy razem z koprem i miętą dodając na koniec majonez i sól , zostawiamy kilka sztuk groszku zielonego do dekoracji . Ciastka kruszymy. Rybę smażymy obtoczoną w mące na oliwie około 2-3 minut z każdej strony aż się zarumieni . Przegrzebek smażymy na klarowanym maśle po 1 minucie z każdej strony , powinien być rumiany ale w środku wilgotny , gdy go przesmażymy będzie gumowaty. Sosem , ciastkami i resztą składników dekorujemy talerz i podajemy rybę i przegrzebek gorące.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
skrobnij do mnie :)