Przepis na idealne ciasto znajdziecie TUTAJ
Zazwyczaj robie tak około 2 krążków pizzy :))
Dodatki (kolejność dawania na pizze ) :
- 1 główka czosnku - drobno posiekana
- 1 chilli zielone medium - drobno posiekane
- listki bazylii
- 20 gram sera cheddar startego na tarce
- oregano suszone
- 6 pieczarek pokrojonych
- pierś z kurczaka w plastrach - wcześniej upieczona lub grillowana
- sól
- papryka słodka - plastry
- ser mozzarella w plastrach
- listki bazylii
- 6 pomidorków koktajlowych
- 10 gram parmezanu tartego
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 250 stopni z termoobiegiem , a najlepiej termoobieg z grillem po okolo 8 minutach zmniejszamy do 180 i pieczemy okolo 5 minut :)
Smacznego:)
Jak patrzę na te zdjęcia, to aż mam wrażenie, że pachnie tą pizzą :)
OdpowiedzUsuńto zdecydowanie najlepsza jaka jadlam :)
UsuńWygląda obłednie. Wypróbuję!
OdpowiedzUsuńpolecam:)
Usuńsuper!! jeszcze nigdy sama nie robiłam pizzy :)
OdpowiedzUsuńżartujesz??? ja pieke od paru lat , nie zawsze wyjdzie idealna - ale czasami wyjdzie perfekcyjna :)
Usuńpolecam:)
moja ulubiona pizza. :) poza pomidorami, nie lubię świeżych, bo zawsze są za gorące.
OdpowiedzUsuń:) ja kiedys tez nie przepadalam za pieczonymi pomidorami :) teraz uwielbiam
Usuńjaaa obłędnie wygląda;) a ja dzisiaj jadłam mrożoną, co za wstyd;)
OdpowiedzUsuńoj tam:) ja czasami tez jem mrozona i zamawiana :) i s atez dobre:)
Usuńpozdrawiam
MEGA! Chciałabym kiedyś zjeść u Ciebie taką pizzę :D
OdpowiedzUsuńzapraszam:) kiedy tylko chcesz:)
Usuńpozdrawiam cieplutko:)
Na pewno kiedyś skorzystam z zaproszenia, możesz być pewna :D
Usuńtrzymam za słowo:)
Usuńpozdrawiam i życzę słonecznej niedzieli :)
to ja zapraszam do siebie, będziesz mi taką robić;p
OdpowiedzUsuńtez moze byc :) z checia skorzystam:)
Usuńpozdrawiam
No i nabrałam przez Ciebie wielkiej ochoty na pizzę, chociaż tyle czosnku to dla mnie za dużo jak na dwie pizze a jestem garlicloverem:-D
OdpowiedzUsuńpowiem ci ze ja uwielbiam rowniez :) i zdecydowanie dodalabym wiecej :)
Usuńułaa. mam ochotę obślinić monitor. :) tak pięknie wygląda. Hm a jak to upiec w piekarniku gazowym? bo termoobiegu nie posiadam niestety ;(
OdpowiedzUsuńno wlasnie jak mialam gazowy to nie piekla sie tak szybko ;/ ... ciasto bylo mniej puszyste ale i tak byla dobra ... w gazowce pieklam okolo 220 stopni i sprawdzalam czy doszla ...
Usuńzdecydowanie wole piekarnik elektryczny .. pomimo ze mam paliniki gazowe :)
pozdrawiam
Świetna pizza, poproszę o prawidłowe oznaczenie wpisu, a dodam go do akcji psiankowatej.
OdpowiedzUsuńWypróbuje już jutro:)
OdpowiedzUsuńMam zaszczyt nominować Twój blog do Versatile Blogger Award
Po szczegóły zapraszam do mnie :)
jak milo dziekuej bardzo:)
Usuńi cieplutko pozdrawiam
A ja wciąż tu wchodzę i patrzę na te 3 sery i napatrzec się nie mogę ;D Mniami!
OdpowiedzUsuńnajlepiej zrobic albo przyjechac do mnie na taka :)
Usuńzapraszam i pozdrawiam
Piękne zdjęcia jak zawsze , dlatego powtórzę się i przyznam Ci jeszcze jedno Versatile Blogger Award - pozdrawiam
OdpowiedzUsuńdziekuje bardzo:) to bardzo mile :))))
Usuńpozdrawiam cieplutko:)
Co tu dużo gadać - po prostu mniam! :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńPrzepysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńnie tylko wyglada :)))
UsuńO ja cie kręcę! Coś wspaniałego! Porywam kawałek! ;)
OdpowiedzUsuńbierz i dwa!!
Usuńdziekuje za zaproszenie:)
OdpowiedzUsuń