1.09.2012

3 SERY




Przepis na idealne ciasto znajdziecie TUTAJ

Zazwyczaj robie tak około 2 krążków pizzy :))

Dodatki (kolejność dawania na pizze ) :

  • 1 główka czosnku - drobno posiekana
  • 1 chilli zielone medium - drobno posiekane 
  • listki bazylii
  • 20 gram sera cheddar startego na tarce
  • oregano suszone
  • 6 pieczarek pokrojonych 
  • pierś z kurczaka w plastrach - wcześniej upieczona lub grillowana 
  • sól
  • papryka słodka - plastry
  • ser mozzarella w plastrach
  • listki bazylii
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 10 gram parmezanu tartego

Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 250 stopni z termoobiegiem , a najlepiej termoobieg z grillem po okolo 8 minutach zmniejszamy do 180 i pieczemy okolo 5 minut :)

Smacznego:)
















34 komentarze:

  1. Jak patrzę na te zdjęcia, to aż mam wrażenie, że pachnie tą pizzą :)

    OdpowiedzUsuń
  2. super!! jeszcze nigdy sama nie robiłam pizzy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. żartujesz??? ja pieke od paru lat , nie zawsze wyjdzie idealna - ale czasami wyjdzie perfekcyjna :)
      polecam:)

      Usuń
  3. moja ulubiona pizza. :) poza pomidorami, nie lubię świeżych, bo zawsze są za gorące.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) ja kiedys tez nie przepadalam za pieczonymi pomidorami :) teraz uwielbiam

      Usuń
  4. jaaa obłędnie wygląda;) a ja dzisiaj jadłam mrożoną, co za wstyd;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj tam:) ja czasami tez jem mrozona i zamawiana :) i s atez dobre:)
      pozdrawiam

      Usuń
  5. MEGA! Chciałabym kiedyś zjeść u Ciebie taką pizzę :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zapraszam:) kiedy tylko chcesz:)
      pozdrawiam cieplutko:)

      Usuń
    2. Na pewno kiedyś skorzystam z zaproszenia, możesz być pewna :D

      Usuń
    3. trzymam za słowo:)
      pozdrawiam i życzę słonecznej niedzieli :)

      Usuń
  6. to ja zapraszam do siebie, będziesz mi taką robić;p

    OdpowiedzUsuń
  7. No i nabrałam przez Ciebie wielkiej ochoty na pizzę, chociaż tyle czosnku to dla mnie za dużo jak na dwie pizze a jestem garlicloverem:-D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. powiem ci ze ja uwielbiam rowniez :) i zdecydowanie dodalabym wiecej :)

      Usuń
  8. ułaa. mam ochotę obślinić monitor. :) tak pięknie wygląda. Hm a jak to upiec w piekarniku gazowym? bo termoobiegu nie posiadam niestety ;(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no wlasnie jak mialam gazowy to nie piekla sie tak szybko ;/ ... ciasto bylo mniej puszyste ale i tak byla dobra ... w gazowce pieklam okolo 220 stopni i sprawdzalam czy doszla ...
      zdecydowanie wole piekarnik elektryczny .. pomimo ze mam paliniki gazowe :)

      pozdrawiam

      Usuń
  9. Świetna pizza, poproszę o prawidłowe oznaczenie wpisu, a dodam go do akcji psiankowatej.

    OdpowiedzUsuń
  10. Wypróbuje już jutro:)
    Mam zaszczyt nominować Twój blog do Versatile Blogger Award
    Po szczegóły zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jak milo dziekuej bardzo:)
      i cieplutko pozdrawiam

      Usuń
  11. A ja wciąż tu wchodzę i patrzę na te 3 sery i napatrzec się nie mogę ;D Mniami!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. najlepiej zrobic albo przyjechac do mnie na taka :)
      zapraszam i pozdrawiam

      Usuń
  12. Piękne zdjęcia jak zawsze , dlatego powtórzę się i przyznam Ci jeszcze jedno Versatile Blogger Award - pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziekuje bardzo:) to bardzo mile :))))
      pozdrawiam cieplutko:)

      Usuń
  13. Co tu dużo gadać - po prostu mniam! :)

    OdpowiedzUsuń
  14. O ja cie kręcę! Coś wspaniałego! Porywam kawałek! ;)

    OdpowiedzUsuń

skrobnij do mnie :)