Pyszny , dietetyczny , soczysty , prosty , szybki , wyśmienity ...
...Łosoś ;]
na 1 porcję :
- 100 gram łososia
- pieprz ziołowy , sól do smaku
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
Łososia kładziemy na papier do pieczenia skórą do dołu , przyprawiamy oraz posypujemy pietruszką .
Pieczemy w nagrzanym piekarniku ( najlepiej termoobieg + grill) 180 stopni około 20 minut .
Nie smarujemy papieru tłuszczem ponieważ skóra do niego przylegnie i można zdjąć rybkę już bez skóry :)
Smacznego:)
Łosoś i natka? Ciekawe połączenie, na pewno wypróbuję, zwłaszcza, że wygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńzdecydowanie moge polcic :)
UsuńŁososia w pietruszce jeszcze nie robiłam, za to robiłam wiele innych rybek tyle że zapiekałam je w masełku - pyszności!
OdpowiedzUsuńo tak pysznosci:)
Usuńmusiał rozpływać się w ustach ;) lubię pietruszkę, więc przepis na plus zdecydowanie ;)
OdpowiedzUsuńrowniez uwielbiam pietruszke - do wszystkiego zdecydowanie:)
Usuńpozdrawiam
Ależ smaczniutka ta rybka, jeszcze takiej nie konsumowałam :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie!
uwielbiam łososia :) w zasadzie kazda rybke i owce morza mniamusiam:)
Usuńrowniez serdecznie pozdrawiam :))
hmm...Mimo iż nie przepadam za rybami(preferuje tylko pstrąga rzecznego)to na TAKIEGO łososia bym się wprosiła!
OdpowiedzUsuńzapraszam:) tez lubie pstragi:)
UsuńSmakowite. :)
OdpowiedzUsuńo tak :)
UsuńNo Kochana, nie dość, że jestem na bezsłodyczowej diecie to jeszcze powoli przekonuję się do ryb, głównie do łososia. Ty mnie przekonujesz jeszcze bardziej :-)
OdpowiedzUsuńja kocham rybki:)))
Usuńzapraszam na mojego łososia:)
dokładnie - genialny! kocham łososia, a na widok twojego cała się zaśliniłam
OdpowiedzUsuń:))) nie oslin klawiatury - bo nie bedzie dzialac :D
Usuńuwielbiam łososia! a jeszcze w takim połączeniu, musi smakować w wybornie!
OdpowiedzUsuńwysmienity :))))
Usuńszalenie podoba mi się ten przepis.
OdpowiedzUsuńciesze sie ze cie zainspirowałam;)
Usuńpozdrawiam
Ja bym na tego gotowego, ciepłego łososia położyła taką rozetkę masła pietruszkowego :) Uwielbiam łososia, rzadko go jadam, ale taki z pietruszką właśnie znalazł się na mojej liście do wypróbowania :D
OdpowiedzUsuńo tak pomysl z masłem idealny:)))
Usuńja też żadko jadam łososia ale zdecydowanie moja ulubiona rybka :)
pozdrawiam
Twój łosoś wyglada wspaniale! Popatrz, połączenie dwóch składników, w tym tak prostej, tak banalnej natki, a smak zyskuje na oryginalności! Brawo! ;) Chyba w piatek wypróbuję takie zestawienie!;)
OdpowiedzUsuńdokładnie :) banalne a przepyszne:)
UsuńAle smakowicie wygląda, aż polecę do sklepu po ładną sztukę :)
OdpowiedzUsuńpolecam:) czekam na relacje z twojego łososia :)
Usuńale go pięknie opisałaś tymi kilkoma słowami :)
OdpowiedzUsuńtaki właśnie jest :)))
Usuń