27.09.2015
steak wołowy
podniecenie smakowe
przepis na jedną porcję
300 gram rostbefu wołowego - tutaj 21-dniowy
pół szklanki gotowanego groszku
1 łyżeczka masła
1 łyżka oliwy
szczypta płatków chili
pół cebuli czerwonej - palonej na suchej patelni
łyżka pieprzu gruboziarnistego
kilka liści boćwiny i młodego groszku
sól do smaku
Z groszku ,masła i chili robimy puree . Mięso smażymy na grillu elektrycznym posmarowanym uprzednio oliwą po 3 minuty z każdej strony ,zdejmujemy na talerz i przykrywamy folią aluminiową na około 5 minut ,posypujemy solą i pieprzem , serwujemy z puree z groszku oraz "zieleniną".
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
skrobnij do mnie :)