21.01.2015
sałatka ze szparagówką na ciepło
jesienny powiew wiosny.
idealna jako dodatek lub główne danie
przepis na dwie porcje
200 gram ugotowanej fasolki szparagowej - może być mrożona
1 mała cebula pokrojona w piórka
50 gram boczku wędzonego - pokrojonego w paski
5 sztuk moreli suszonych - również pokrojone w paski
1 chili pokrojone
garść prażonego na suchej patelni sezamu razem z siemieniem lnianym
kromka chleba na grzanki
1 łyżka oliwy
3 ząbki czosnku - zgniecionego
sól do smaku
Cebule i boczek smażymy na oliwie na brązowy kolor następnie dodajemy fasolkę , morele , chili oraz czosnek i chwilę podsmażamy łącząc wszystkie składniki ,na koniec dodajemy grzanki które grillowaliśmy wcześniej albo podpiekamy w piekarniku w temp. 180 stopni około 5-8 minut - należy pilnować by uzyskać idealne jakie chcemy następnie sałatkę doprawiamy do smaku i serwujemy.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
skrobnij do mnie :)