1.01.2015
makaron ryżowy z sercami jagnięcymi
serce me skradzione .
przepis na dwie porcje
200 gram ugotowanego makaronu ryżowego
100 gram wyczyszczonych jagnięcych serc
4-6 pieczarek
1 cebula
50 gram słodkiego groszku
1 chili
50 gram ugotowanej kukurydzy
skórka i sok z połowy limonki
2 łyżki sosu sojowego jasnego
3 łyżki oleju sezamowego
2 łyżki posiekanego koperku
sól , pieprz do smaku
Serca jagnięce marynujemy w oleju sezamowym przez kilka godzin.
Cebulę smażymy na złoty kolor na oleju sezamowym dodając pokrojone pieczarki - chwilę smażymy , następnie dodajemy makaron ryżowy , groszek , kukurydzę , drobno pokrojone chili , pokrojoną skórkę z limonki oraz przyprawy . Wszystkie składniki delikatnie łączymy i chwile dusimy .
Serca jagnięce grillujemy z każdej strony po 2 minuty , zdejmujemy z grilla i odstawimy by "odpoczęły" na około 3 minuty. Makaron nakładamy do miseczki a na niego pokrojone mięso .
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
skrobnij do mnie :)