Lubie kanapki.
Takie kanapki .
1 ciabatta
6 małych pulpetów
1 mała cebula
kilka liści kapusty lub sałaty
kolorowe papryki
ogórek
oliwki czarne
1 łyżeczka obranego ziarna słonecznika
1 łyżeczka siemienia lnianego
jogurt naturalny doprawiony solą i wyciśniętym czosnkiem
1 drobno pokrojone zielone chili
PULPETY
150 gram mięsa mielonego wołowego
1/2 starta mała cebula
1/4 namoczonej , wyciśniętej i zmielonej bułki
1 jajko
sól , pieprz do smaku
Z wymienionych składników wyrabiamy jednolitą masę na pulpety . Formujemy małe kulki i smażymy z każdej strony na zloty kolor około 5-8 minut z każdej strony.
Ciabattę grillujemy albo zapiekamy w piekarniku , kroimy na pół i wydrążamy w środku by zrobić miejsce na gorące pulpety i pokrojone warzywa , którymi faszerujemy bułkę dodając sos . Podajemy.
Smacznego :)
Bardzo fajny pomysł podania pulpecików mięsnych :) podoba mi się taka forma śniadania :) sos rewelacja - lekki i aromatyczny
OdpowiedzUsuń