BISZKOPT Z 4 JAJEK przepis tutaj !! tylko ten jest bez kakao ...
JAK PODZIELIĆ BISZKOPT RADA TUTAJ !!
biszkopt dzielimy na dwie częsci ... ja podzieliłam na 3 ale środkową część zamroziłam i wykorzystam innym razem .... górną część biszkoptu podzieliłam na 12 kwadracików ... w dalszej części przepisu więcej na ten temat ...
składniki :
JAK PODZIELIĆ BISZKOPT RADA TUTAJ !!
- 2 duże jogurty - w tym przypadku smak : mango , marakuja oraz granat ( jedno opakowanie 450 gram )
- 250 ml śmietany kremówki
- 4 łyżki cukru
- 600 gram truskawek
- 2 galaretki - w tym przypadku smak : czarna porzeczka oraz limonka
- żelatyna do jogurtów 3 saszetki ( jedna na 500 ml wody )
- 6 średnich bez
Spód biszkoptu wkładamy do tortownicy ... na to wylewamy jogurt zmiksowany z namoczoną żelatyną w połowie szklanki wrzątku ... można wlewać gorącą żelatyne cienkim strumieniem i szybko miskować ...dodać wyczyszczone i pokrojone truskawki oraz pokruszone 3 bezy ...
wkładamy do lodówki do stężenia ...
następnie dajemy rozrobiona galaretkę porzeczkową w połowie ilości wody jak jest w przepisie na opakowaniu .. wylewamy na ciasto i znów do lodówki ... gdy stężeje układamy dekoracyjnie pokrojone truskawki i zalewamy galaretka limonkową ... wkładamy do lodówki
na wierzchu dekorujemy ubitą śmietaną z cukrem , truskawakmi oraz trójkątami z biszkoptu na kształt wachlarza ...
boki sernika również dekorujemy bitą śmietaną oraz pokruszonymi bezami ...
Smacznego :)
bardzo ładnie podany i wszystkie moje smaki:)
OdpowiedzUsuńdziekuje:) i zapraszam na kawaleczek:)
Usuńpozdrawiam
pięknie wyszedł ci ten serniczek! bosko wygląda:) musi byc wspaniały!
OdpowiedzUsuńw smaku tak jak lubie slodko kwaskawy :)
Usuńpozdrawiam
Niesamowity tort! Cudownie wygląda:)
OdpowiedzUsuń:) dziekuje
Usuńpozdrawiam
Bardzo efektownie wygląda. I do tego truskawki. Szkoda tylko, że już się kończą;(
OdpowiedzUsuńno wlasnie szkoda ;/ ale jeszcze jest duzo pysznych owocow :)
Usuńpozdrawiam
smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńi takie jest :) dziekuje
Usuńpozdrawiam
wygląda świetnie, jak z jakiejś cukierni:)
OdpowiedzUsuńdo cukierni jeszcze mu troche brakuje;) ;p
Usuńdziekuje i pozdrawiam
Wygląda wspaniale! Uwielbiam wszystko co ma bezę w sobie:)
OdpowiedzUsuńo ja tez lubie bezy:)
Usuńpozdrawiam
alez on piękny! aż żal go jeść. Dużo pracy w niego włożylaś ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie;)
dziekuje bardzo:) troche to trwalo z tym "stezaniem" glaretek:)
Usuńpozdrawiam
Przecudny i .. apetyczny niesamowicie :)
OdpowiedzUsuńommniomniom TAK!
Usuńpozdrawiam:)
Tak już przechodzę obok Twojego sernika już któryś raz od wczoraj. Wygląda bosko, ale przeraża mnie ten ogrom pracy, ale gdyby już był gotowy, zrobiony przez kogoś to wsunęłabym go z megawielkim smakiem.
OdpowiedzUsuńmoze w koncu zdecydujesz sie na zrobienie ... z efektu bedziesz bardzo zadowolona:) i zapomnisz o tym czasie - dobrze wykorzystanym na zrobienie sernika:D
Usuńpozdrawiam
zbliżają się urodziny babci, więc może to dobra okazja...:-)
Usuńczemu nie :) fajnie ze masz babcie - zazdorszcze :) pozdrowienia dla babci:)
UsuńFantastyczne!! I jak pięknie udekorowane, już na sam widok się ślinie, aż strach pomyśleć jakbym się zaśliniła jedząc to słodkie dzieło!
OdpowiedzUsuń:) dziekuje bardzo:)
Usuńpolecam i pozdrawiam