Po prostu pycha !!
- 200 gram schabu bez kości
- 30 gram herbatników pokruszonych
- jajko
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa mielona
- curry
- olej do smażenia
"Rozbity" schab na kotlety obtaczamy w rozmąconym jajku i panierujemy w herbatnikach pomieszanych z przyprawami ... smażymy na średnim ogniu na złoty kolor.
Smacznego:)
jaka pycha! wyglądają jak kurczaki z KFC:) taka gruba panierka:)
OdpowiedzUsuńi podobnie smakowaly:) polecam:)
Usuńmniam mniam mniam;)
OdpowiedzUsuńnie omieszkam wypróbować;)
dzir robilam w tej samej panierce poersi z kurczaka ... tez pyszne .. moze i nawet bardziej :)
Usuńpozdrawiam
herbatniki? serio? :D szok, przy najbliższej okazji herbatniki idą w ruch razem ze schabowymi! :)))
OdpowiedzUsuńtak herbatniki ... a przepis wyszedl z potrzeby 'serca" eheh - brak bulki tarej wyszedl na dobre:)
Usuńnigdy nie wpadłabym na to, że można zrobić panierkę z herbatników:) super:D
OdpowiedzUsuń:)
Usuńpozdrawiam
hm, jeszcze nigdy nie panierowalam mięsa herbatnikami. bardzo ciekawe... używalam juz sezamu, płatków kukurydzianych i innych wynalazków...ale herbatniki są bardzo interesujące.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie ;)
jan tez robilam to pierwszy raz:) i szczerze polecam
Usuńpozdrawiam i juz zagladam do ciebie;)