2.06.2012

UPGRADE YOUR FRENCH TOAST



  • 2 bułki małe
  • 2 jajka całe
  • 1/4 szklanki mleka
  • 2 plastry ulubionej szynki
  • olej do smażenia / może być masło
  • sól i pieprz do smaku
  • posiekana natka pietruszki



Jajka wybijamy na talerz "bełtamy" dodajemy mleko oraz przyprawy .
Rozgrzewamy tłuszcz ... bułkę pokrojoną namaczamy w mieszance jajecznej z każdej strony ... kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na małym ogniu na złoty kolor... posypujemy z wierzchu pokrojoną drobno szynką i dolewamy po łyżeczce mieszanki jajecznej na stronę tosta z szynką, przerwacamy i smażymy od strony szynki również na złoty kolor ... podajemy gorące posypujemy posiekaną natka pietruszki .

Smacznego :)






5 komentarzy:

  1. jadam podobnie tzn. chleb moczę w roztrzepanych jajkach i smażę, twoja wersja do wypróbowania ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. moja mama robila mi taka wersje jak ty :)
      pozdrawiam

      Usuń
    2. to jest dobry sposób na "czerstwe" pieczywo ;-)

      Usuń
  2. Oj tak, jadało się tak dawniej, jadało :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo dawno temu :) ale lubie wracac do takich smakow :)

      Usuń

skrobnij do mnie :)