jest bardzo dużo przepisów na schab po parysku ... mój jest bardzo łatwy i pyszny ... schab jest soczysty i bardzo pyszny , inny niż tradycyjny schabowy w panierce ...
- 100 gram schabu
- 1 jajko
- 1 łyżka mąki pszennej
- sól
- pieprz
- 3 łyżki oleju do smażenia
Schab rozbijamy , przyprawiamy solą oraz pieprzem , panierujemy w mące a nastepnie w rozmąconym jajku , smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor na średnim ogniu , jak zostało nam jajko można dolać do smażącego się kotleta ... podajemy z czym mamy ochotę :)
Smacznego:)
po parysku to znaczy w panierce, ale bez bułki, no fajnie ;-)
OdpowiedzUsuńco niektorzy robia po parysku z proskziem do piecznia ale dla mnie to zbedne :) pozdrawiam
Usuńfajny jeszcze tak nie robiłam; muszę spróbować
OdpowiedzUsuńnaprawde godny polecenia :)
Usuńpozdrawiam
Hmm, ciekawe, ja tylko w jajku i bułce robiłam, trzeba będzie wypróbować;)
OdpowiedzUsuńpolecam :) zwykly schaboszczak nie wychodzi taki soczysty:)
Usuńpozdrawiam
zjadłabym;))))
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie:)
Usuńpozdrawiam
Pychotka . Ja robię zamiast mąki jak u Ciebie, w bułce na ostro , a potem a jajku. Też smaczny , pozdrawiam
OdpowiedzUsuńmusze sprobowac:)
Usuńrowniez pozdrawiam
Do bułki dodaję prawdziwy , czarny pieprz mielony i mieloną paprykę chili. I w tym obtaczam kotlety .Mnie bardzo smakuje :)
Usuńbardzo prosty i fajny przepis:)
OdpowiedzUsuńdokladnie
Usuńpozdrawiam:)
mniam!!!! moja babunia mi takie robiła, mówiliśmy na nie eskalopki;)
OdpowiedzUsuńja tez znam ten przepis z mlodosci:)
Usuńpozdrawiam
Muszę donieść mamie o tym przepisie :-)
OdpowiedzUsuń:)
Usuńpozdrawiam
oj dawno nei robilam.. czas wrocic do tych smakow.
OdpowiedzUsuńja wlasnie tez dawno nie jadlam i sie przypomnialo :) i byl :)
Usuńpozdrawiam
taki schabowy w w panierce ciastowej jest lepszy smakowo i bardziej soczysty....często robie podobnie...pozdrawiam..
OdpowiedzUsuńwlasnie ja za miesem w ciescie nie przepadam ... ale wiem ze bardziej soczyste
Usuńpozdrawiam
Faktycznie, mięso dzięki takiej panierce jest zdecydowanie lepsze i bardziej soczyste. Uwielbiam takie obiady! Pozdrawiam :)))
OdpowiedzUsuńrowniez pozdrawiam:)
Usuńuwielbiam mięsa w takiej panierce :-) Czesto tak robie piersi z kurczaka :)
OdpowiedzUsuńpiersi z kurczaka uwielbiam w ciescie i platkach kukurydzianych :) moze niedlugo na blogu sie znajdzie :)
Usuńpozdrawiam
Brzmi ciekawie ;) Muszę kiedyś zrobić :)
OdpowiedzUsuńnaprawde pychotka:)
Usuńczy naprawdę nikt nie wie jaki to jest kotlet po parysku? podajecie jakieś goowniane przepisy ale prawdziwego nkit nie podał.
OdpowiedzUsuńbardzo prosze o twoj przepis :) ja znam taki :) pochwal sie:)
Usuń