9.05.2012

POLSKIE ... SPAGHETTI


  • 200 gram makaronu
  • 2 łyżki masła
  • garść natki pietruszki

SOS:
  • 200 gram mięsa mielonego wołowego
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 6  pieczarek pokrojonych
  • 200 gram koncentratu pomidorowego
  • przyprawy prowansalskie
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżeczki cukru
  • 2 łyżki oleju
  • szklanka wody





na oleju smażymy cebulę .. później dodać mięso smażyć około 10 minut .. dodać pokrojone pieczarki .. smażyć kolejne 10 minut.. dodać koncentrat oraz przyprawy po około 5 minutach wlać wodę i gotować na małym ogniu kolejne 10 minut ...

Podawać z ugotowanym makaronem do którego dodajemy masło oraz posiekana pietruszkę...

Smacznego :)

3 komentarze:

  1. ja bardzo zadko tak robie .. czesciej robie z pomidorami swiezymi albo z puszki :) ale taka wersja tez pycha lepsza jak z proszku !

    OdpowiedzUsuń

skrobnij do mnie :)