- 200 gram makaronu
- 2 łyżki masła
- garść natki pietruszki
SOS:
- 200 gram mięsa mielonego wołowego
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 6 pieczarek pokrojonych
- 200 gram koncentratu pomidorowego
- przyprawy prowansalskie
- sól
- pieprz
- 4 łyżeczki cukru
- 2 łyżki oleju
- szklanka wody
na oleju smażymy cebulę .. później dodać mięso smażyć około 10 minut .. dodać pokrojone pieczarki .. smażyć kolejne 10 minut.. dodać koncentrat oraz przyprawy po około 5 minutach wlać wodę i gotować na małym ogniu kolejne 10 minut ...
Podawać z ugotowanym makaronem do którego dodajemy masło oraz posiekana pietruszkę...
Smacznego :)
podobnie robię, ale bez cukru ;-)
OdpowiedzUsuńja bardzo zadko tak robie .. czesciej robie z pomidorami swiezymi albo z puszki :) ale taka wersja tez pycha lepsza jak z proszku !
OdpowiedzUsuńMniam, mniam :)
OdpowiedzUsuń