- 2 głowy młodej kapusty
- 4 marchewki
- 4 cebule
- 4 grube plastry boczku surowego
- duża graść posiekanego kopru
- duża graść posiekanego szczypiorku
- 3 kostki rosołowe warzywne
- 1 1/2 litra wody
- 2 łyżki koncentratu
- sól pieprz
- maggie
- 1 łyżka oleju do smażenia cebuli
pokroiłam je drobniutko ...
wodę zagotowałam i kapustę wrzuciłam...
marchewkę obrałam , umyłam i starłam na tarce o grubych oczkach
dorzuciłam do gotujacej się kapusty ... przygotowałam boczuś .. hmm pokroiłam w paski i smażyłam na suchej patelni
cebulę pokroiłam w kostkę o wymiarach - jakie wyszły ;) usmażyłam na złoty kolor na łyżce oleju ...
cebule dodałam do kapusty .. przygotowałam koper i szczypior i również dodałam do kapusty oraz przyprawy i koncentrat ...pogotowałam 3 minuty ... podajemy z młodymi ziemniaczkami albo z pieczywem.
Smacznego :)
młoda kapustka jest przepyszna!:)
OdpowiedzUsuńo tak :)
Usuńteż robiliśmy ostatnio :)
OdpowiedzUsuńno ja w koncu zrobilam :) taka jak lubisz i ty czyli bardziej wodnista :)
Usuńpozdrawiam
Uwielbiam taką kapustkę, zdecydowanie kojarzy mi się z tym, że lato już tuż, tuż... :)
OdpowiedzUsuńo tak lato juz coraz blizej .. pomimo tej zimnej wiosny :)
Usuńbosko! szkoda, że młoda kapustka tak szybko odchodzi :< mogłabym jeść takie cuda non stop!
OdpowiedzUsuńja tez uwielbiam ... ale kiszona tez nie pogardze :)
Usuńpozdrawiam
Młoda kapusta jest przepyszna w każdej postaci :) Uwielbiam.
OdpowiedzUsuńdokładnie :) zgadzam sie:)
Usuń