- 12 płatków makaronowych lasagne
- 400 gram mięsa mielonego wołowego
- 8 cebul - pokrojonych w kostkę
- 400 gram pieczarek - obranych i pokrojonych na cztery
- por - pokrojona
- 2 łyżki grzybów suszonych zmielonych
- 250 ml śmietany kremówki
- 150 gram serka mascarpone
- 200 gram serka wiejskiego
- 100 gram sera cheddar - startego na tarce o grubych oczkach
- 1 łyżka oleju
- garść pietruszki zielonej posiekanej
- 3 kostki rosołowe warzywne
- sól
- pieprz
- 1 szklanka wody
cebule smażymy na oleju na złoty kolor , dodajemy mięso oraz pieczarki
po 10 minutach smażenia dodajemy por
dodajemy wode i dusimy około 10 minut
dodajemy serek mascarpone , smietanę kremówkę oraz pietruszkę ... mieszamy i gotujemy około 2 minut
wykładamy na blaszkę do pieczenia w kolejności :
SOS
MAKARON - NIE UGOTOWANY
SER CHEDDAR , NASTEPNIE MAKARON
SOS, MAKARON , SEREK WIEJSKI , PIECZARKI I POR
pieczemy w piekarniku w temperaturze 190 stopni na około 40 minut .. po upływie tego czasu zostawiamy lasagne jeszcze na 20 minut w wyłączonym piekarniku.
Uwielbiam grzybową lasagne! To wspaniała odmiana dla tej pomidorowej.
OdpowiedzUsuńja te zjuz uwielbiam :) pierwszy raz robilam i jadlam ... no i bez tego ciezkiego beszamelu :)
Usuńmmmm! aż sobie wyobraziłam ten zapach! wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńa smakuje jeszcze lepiej :)
Usuńfajnie, że taka okrąglutka wyszła :)
OdpowiedzUsuńsprytne cięcie i okrągla :) pozdrawiam
Usuńgratuluję wygranej w konkursie na moim blogu :) proszę o wysłanie mi danych (szczegóły w poście wyniki konkursu) http://kolorowowkuchni.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńale numer :) pierwszy raz udało mi sie wygrac :) dziekuje
Usuńmmm wyglada bosko - zapisuje przepis :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńPyszny przepis!
OdpowiedzUsuń