dobrze jest mieć słoiczek w domku .... gdy nachodzi chęć na indyjską kuchnie :)
- 2 duże twarde mango
- 1/2 główka startego czosnku
- 1 łyżka świeżego startego imbiru
- 1 szklanka octu winnego
- 5 łyżek cukru
- 1 papryczka chilli
- 1 łyżeczka paryki słodkiej mielonej
- sól
Mango obrać ze skóry .. pokroić w drobną kostkę wrzucić do rondla i zostawić na małym ogniu ,
dodać wszystkie składniki i dusić na małym ogniu ... około godziny. W razie potrzeby dolać troszkę wody .. doprawić solą na koniec .
Smacznego :)
Uwielbiam chutneye (pojęcia nie mam jak to się odmienia). Ostatnio robiłam z rabarbaru. Ale mój nr 1 to chutney ananasowy z czarnuszką
OdpowiedzUsuńz ananasa jeszcze nie probowalam .. ale to moj "najulubienszy" owoc ... musze sprobowac :)
OdpowiedzUsuńHej, dziękuję za oznaczenie zgłaszanych wczesniej przepisów do akcji Grill 2012, już są zaakceptowane. Tutaj brakuje banerka lub linku, proszę o uzupełnienie
OdpowiedzUsuń:) oczywiście :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:) Nigdy nie jadłam takiego chutneya. Ciekawe jak smakuje z daniami z grilla, wygląda mega smacznie!
OdpowiedzUsuńjest smaczne .. o ile ktos lubi potrawy słodko - ostre :)
OdpowiedzUsuń