poświąteczny.
nie/okazjonalny.
przepis na dwie porcje.
300 gram dzwonków z karpia
3 korzenie pietruszki
fasolka szparagowa
listki boćwiny
2 łyżki miodu
czerwony i zielony młotkowany pieprz
kiełki sałaty
oliwa chili
oliwa
1 łyżka gęstej tłustej śmietany
sól
Pietruszkę skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku w temp.170 stopni do miękkości ( zdejmujemy wysuszoną skórę) a następnie blendujmy razem z miodem , solą oraz śmietaną.
Karpia smarujemy oliwą , przyprawiamy solą oraz zielonym pieprzem i grillujemy około 8-12 minut z każdej strony. Podajemy z gorącym puree z pietruszki , ugotowaną fasolą szparagową i zieleniną skrapiać oliwą z chili oraz posypując czerwonym pieprzem.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
skrobnij do mnie :)