3.02.2015
zupa pieczarkowa z makaronem
Pieczarkowy klasyk.
przepis na cztery- pięć porcji
1 1/2 litra wywaru drobiowego
4 marchewki
2 korzenie pietruszki
kawałek pora i selera
250 gram pieczarek
2 cebule
oliwa do smażenia pieczarek
pęczek natki pietruszki
400 gram ugotowanego makaronu
50 ml śmietany kremówki
sól i pieprz do smaku
Do gotującego się wywaru dodajemy umyte ,obrane i pokrojone warzywa.Pieczarki czyścimy - możemy obrać ale to nie koniecznie , kroimy je w plastry , cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę . Pieczarki i cebule smażymy na oliwie na dość mocno brązowy kolor - dodajemy do zupy i gotujemy wszystkie warzywa do miękkości. Na koniec dodajemy przyprawy , pokrojoną drobno natkę pietruszki oraz śmietanę - podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem.
Smacznego:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
skrobnij do mnie :)