- wołowina - może byc każdy rodzaj mięsa
- marchew
- pietruszka
- seler
- por
- cebula
- papryka
- pieczarki
mięso smażymy dość długo by było bardzo brązowe zalewamy wodą i dusimy aż będzie miekkie ... później dodajemy wszystkie składniki które przesmażyliśmy wczesniej i dusimy razem....
na koniec dodajemy fasolkę szparagową , czosnek i koncentrat pomidorowy ,dusimy jeszcze chwilkę az wszytskie składniki będą miękkie i dodajemy zasmażkę z mąki , doprawiamy solą , pieprzem , cukrem , maggie oraz kostke rosołowa warzywną .
podajemy z kaszami , ryżem , ziemniakami lub jak w tym przypadku kuskusem.
Smacznego :)
Pyszności, na zdjęciach prezentują się jeszcze lepiej. Podaję zazwyczaj z kaszą jaglaną, super połączenie i ten smak. Od siebie powiem, że dodaję do niego odrobinę koncentratu pomidorowego 30% (fajnie smakuje z Pińczowa), wzbogacając w ten sposób kwaśność i ostrość sosu. Dla mnie jeszcze jeden gulasz, który jadam z chęcią. Polecam.
OdpowiedzUsuń