2.05.2012

GULASZ .. MUU!



najlepszy gulasz jaki znam ... można dodać co się chce ...ale tajemnicą jego jest by kazdy jeden składnik obsmażyć osobno .... by smaki nie mieszały się podczas smażenia tylko duszenia :)






  • wołowina - może byc każdy rodzaj mięsa
  • marchew
  • pietruszka
  • seler
  • por
  • cebula
  • papryka
  • pieczarki




wszystko kroimy w kostkę i smażymy osobno





mięso smażymy dość długo by było bardzo brązowe zalewamy wodą i dusimy aż będzie miekkie ... później dodajemy wszystkie składniki które przesmażyliśmy wczesniej i dusimy razem....
na koniec dodajemy fasolkę szparagową , czosnek i koncentrat pomidorowy ,dusimy jeszcze chwilkę az wszytskie składniki będą miękkie i dodajemy zasmażkę z mąki , doprawiamy solą , pieprzem , cukrem , maggie oraz kostke rosołowa warzywną .





podajemy z kaszami , ryżem , ziemniakami lub jak w tym przypadku kuskusem.

Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Pyszności, na zdjęciach prezentują się jeszcze lepiej. Podaję zazwyczaj z kaszą jaglaną, super połączenie i ten smak. Od siebie powiem, że dodaję do niego odrobinę koncentratu pomidorowego 30% (fajnie smakuje z Pińczowa), wzbogacając w ten sposób kwaśność i ostrość sosu. Dla mnie jeszcze jeden gulasz, który jadam z chęcią. Polecam.

    OdpowiedzUsuń

skrobnij do mnie :)