- 1 pierś z kurczaka
- 200 gram szpinaku - świeżego
- 200 gram brązowego makaronu
- 4 pieczarki
- 1 cebula
- garść pomidorów koktajlowych
- łyżka posiekanego świeżego kopru
- 3 łyzki jogurtu naturalnego
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki posiekanej bazylii
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- 1 łyżeczka soli
- szczypta pieprzu
- 2 łyżki olivy
Mięso marynujemy w posiekanej bazylii wymieszanej z oliva , szczyptą pieprzu , soli i papryki.
Makaron gotujemy al dente :)
Na patelni rozgrzewamy olive i smażymy pokrojona cebulę oraz pieczarki , następnie dodajemy szpinak , przyprawy oraz koper i dusimy ..pod koniec duszenia dodajemy pomidory kokatjlowe ...
Na patelni grillowej albo na grillu - grillujemy mięso.
Przed podaniem sosu szpinakowego dodajemy do niego jogurt naturalny - nie gotujemy ...
Na makaron nakładamy sos .. na sos mięso pokrojone według uznania ...
Potrawę można udekorować koprem oraz serem feta pokrojony w kostkę .
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
skrobnij do mnie :)